با توجه به اهمیت روزافزون زمان و افزایش مشغلهها، توجه و تمرکز شرکتها و انسانها بر ایجاد وسایل و امکاناتی است که انجام تک تک کارها، راحتتر و سریعتر شود. مایکروویو، مایکروفر و سولاردام نیز از این دستهاند. لوازم خانگیای که با سرعت بالا و زحمت کمتر، پختوپز، گرم کردن، گریل کردن، یخ زدایی و… را انجام میدهند. اما مسئله این است که فرق این لوازم خانگی با یکدیگر چیست؟ کدام یک امکانات بهتری را ارائه میدهند؟
تفاوت مایکروفر و سولاردام
مایکروویو چیست؟ فرایند گرم کردن در مایکروویو توسط قطعهای به نام مگنترون انجام میشود. این قطعه امواجی با فرکانس بالا تولید میکند. امواج گرمایشی به دیواره های فلزی محفظه داخلی مایکرووفر برخورد میکنند و منعکس میشوند. در طی همین فرایند، مولکول های آب موجود در غذا جنبش پیدا میکنند، تا جایی که جنبش آنها به یک میلیون بار در ثانیه میرسد. در نهایت با افزایش نوسان مولکول های آب، مولکول های دیگر موجود در غذا هم به جنبش درمیآیند و غذایی که در مایکروویو قرار دادهاید با سرعت قابل توجهی گرم میشود. بنابراین اساس عملکرد مایکروویو بر پایه wave یا همان امواج است.
در مایکروویو ابزاری به نام مگنترون تعبیه گردیده که امواجی با فرکانس ۲۴۵۰ مگاهرتز ایجاد می کند . این امواج پس از برخورد با دیواره فلزی محفظه پخت منعکس شده و بر روی ماده غذایی متمرکز می شوند.
این امواج به دلیل فرکانس بالای خود موجب نوسان و جنبش مولکول های آب درون ماده غذایی می گردد.
جنبش مولکول های آب که به میلیون ها بار در ثانیه می رسد به مولکول های ماده غذایی نیز سرایت کرده و آن ها را به حرکت درمی آورد و در نتیجه برخورد مولکول ها با یکدیگر و اصطکاک بین آن ها دمای ماده به سرعت بالا می رود.
فناوری به کار برده شده در سولاردام اولین بار توسط کمپانی الجی ابداع شد. در این دستگاه علاوه بر المنت حرارتی یا هیتری که درمایکروویو و مایکروفر موجود است، هیتر زغالی (نوعی المنت نوری) نیز تعبیه شده است که با ایجاد امواج نوری، گرمای زیادی تولید میکند. این المنت نوری در قسمت بالایی سولاردام قرار دارد.
دومین تفاوت مایکروویو و سولاردام این است که در قسمت کف سولاردم یک مگاهیتر وجود دارد که از هیتر سرامیکی و لامپ هالوژنی تشکیل شده است. به کمک مگاهیتر، امواج نورانی از کف دستگاه نیز منتشر میشوند و سولاردام این قابلیت را پیدا میکند که مواد غذایی را از پایین گریل کند.
برای انعکاس بهتر امواج گرمایی و نوری در سولاردام، محفظه پخت این دستگاه استوانهای و مدور در نظر گرفته شده است، یعنی بر خلاف محفظه پخت ماکروویو و ماکروفر که چهارگوش هستند.
سولاردام فناوری ابداعی کمپانی الجی است که در واقع ترکیبی از فناوری مایکروویو و امواج گرمایشی نوری است.
در سولاردام، سیستم پخت مایکروویو وجود دارد اما المنت های نوری نیز به سیستم اضافه گردیده است . در بالای محفظه پخت فر سولاردام یک هیتر ذغالی قرار گرفته است . این هیتر نوعی المنت نوری است که در داخل آن رشته های زغال قرار گرفته و امواج نورانی با گرما و عمق نفوذ بسیار بالا تولید میکند.
علاوه بر هیتر زغالی در قسمت بالا، در کف محفظه پخت نیز یک سیستم مگاهیتر شامل چند نوع هیتر سرامیک و هالوژنی تعبیه گردیده که امواج گرمایشی نورانی را از سمت پایین به مواد غذایی می تابانند.
محفظه پخت نیز در سولاردام بر خلاف دستگاه های متداول که به شکل چهارگوش است، به صورت مدور و استوانه ای ساخته شده تا امواج گرمایی را بهتر بر روی مواد غذایی منعکسکند.
بنابراین آون ماکروفر تنها توسط امواج مایکروویو عمل پخت را انجام می دهد اما در سولاردام ترکیب مایکروویو و امواج گرمایشی نور است که این عمل را به انجام می رساند.
این ترکیب موجب می گردد تا دمای ماده غذایی در مدت ۵ دقیقه به ۳۲۰ درجه برسد .
این سرعت گرم شدن موجب می گردد تا سرعت پخت تا سه برابر آون های المنتی معمولی و تا ۱٫۵ برابر فر مایکروویو گردد .
به همین جهت سرعت بالای پخت موجب می شود تا مواد مغذی موجود در غذا بیشتر حفظ شده و غذا مغذی تر و خوش طعم تر گردد.
زهتاب سرویس نمایندگی مجاز تعمیرات ماکروفرها و سولاردام در کرمانشاه و سنندج جهت درخواست تعمیرات میتوانید با شماره ۰۸۳۳۸۲۲۰۰۰۱ تماس حاصل فرمایید.