سلام ، به زهتاب سرویس خوش آمدید.

اجزای تشکیل دهنده ی ماشین لباسشویی

اجزای تشکیل دهنده ی ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی از لوازم خانگی برقی پرطرفدار است؛ که تقریبا در همه خانه‌ها یافت می‌شود. مشخص است که محبوبیت زیاد آن به علت سودمندی از لحاظ خدمات رفاهی، صرفه‌جویی در زمان و کارکرد کم‌نظیر آن است. در حالی که ماشین لباسشویی ها از یک مدل به مدل دیگر متفاوت هستند اساس عملکرد همه آن ها مشابه است. آیا تا به حال به اینکه ماشین لباسشویی چگونه کار میکند یا روند پیشرفت تکنولوژی چه تاثیری بر عملکرد ماشین لباسشویی داشته است، فکر کرده‌اید؟ ما در این مطلب سعی داریم تا با شناخت اجزاء و وسایل درون ماشین لباسشویی، با روش کار آن از لحظه ای که لباس ها را در آن قرار می‌دهید آشنا شویم.

مزایای ماشین لباسشویی های درب از جلو نسبت به ماشین لباسشویی های درب از بالا:
صرفه‌جویی در مصرف آب – صرفه حویی در مصرف انرژی – برخورداری از ویژگی های بیشتر مانند تنظیم بخار – شستشوی بهتر لباس بدون آسیب رساندن به آن (به علت نبودن همزن در مرکز دیگ و تاثیر کمتر جاذبه زمین) – تعمیرپذیری آسان تر – سروصدای کمتر هنگام کارکردن – عملکرد بهتر در خشک کردن لباس‌ها – قابلیت بارگیری بیشتر به علت نداشتن همزن

معایب ماشین لباسشویی های درب از جلو نسبت به ماشین لباسشویی های درب از بالا:
قیمت بالاتر – فاقد قابلیت اضافه کردن لباس پس از شروع کار ماشین لباسشویی – امکان گرفتن بوی نامطبوع لگن ماشین لباسشویی در صورت عدم رعایت بهداشت و از بین نبردن رطوبت

حتما شما هم به این نتیجه رسیدید که انتخاب ماشین لباسشویی های درب از جلو عاقلانه‌تر و درست‌تر است.

در ادامه با زهتاب سرویس همراه باشید تا این بار سری به دنیای نحوه عملکرد ماشین های لباسشویی بزنیم.

به طور کلی ماشین لباسشویی بر مبنای سه چرخه کار میکند: شستشو، آبگیری، خشکشویی (چرخش). اجزاء مکانیکی مختلف با هم کار می‌کنند تا هر کدام از این چرخه ها به درستی انجام شود. عناصر اولیه این وسیله عبارتند از: همزن، تشت (دیگ) داخلی و خارجی لباسشویی، موتور الکتریکی و پمپ تخلیه. ماشین لباسشویی همچنین با شیر فلکه، کلیدها و تایمر تجهیز شده است.

کلید پاور ماشین لباسشویی

در لباسشویی های قدیم کلید بر روی بدنه قسمت جلوی ماشین لباسشویی نصب شده و پس از انتخاب برنامه شستشوی مورد نظر با فشار کلید اجرای برنامه شستشو لباسها آغاز می شود. اما امروزه ، کلید ماشین در عموم ماشینهای لباسشویی با نمایشگر دیجیتالی به صورت کلید معمولی یا لمسی بر روی برد الکترونیکی نصب شده است.

شیر برقی ماشین لباسشویی چیست

در نزدیکی محل ورودی آب ماشین لباسشویی، شیر کنترل آب ورودی وجود دارد. هنگامی که لباس را در ماشین لباسشویی قرار می‌دهید، این شیر به صورت خودکار باز می شود و بسته به مقدار آب مورد نیاز، پس از مدتی به طور خودکار بسته می شود. شیر کنترل آب در واقع دریچه ای الکترونیکی است که عبور آب داغ و سرد را فراهم می‌کند.

 پمپ تخلیه لباسشویی

پمپ آب از طریق ماشین لباسشویی به گردش در می‌آید. در دو بخش کار می‌کند: گردش مجدد آب در چرخه شستشو و تخلیه آب در چرخه چرخش. آب از طریق این پمپ، تخلیه می‌شود.

طرز کار ماشین لباسشویی اتوماتیک

چرخه شستشو
فرایند شستشو شامل افزودن آب و مخلوط مواد شوینده به لباس‌هاست. شستشو با ورود آب به دیگ داخلی ماشین لباسشویی شروع می شود. در پشت دستگاه دو ورودی جداگانه برای آب سرد و آب گرم وجود دارد. مواد شوینده ای که در دستگاه ریخته شده‌اند با آب مخلوط می‌شوند و از طریق لوله‌های متصل به جاپودری وارد دیگ می‌شوند تا پودر یا شوینده همراه با آب ورودی به داخل محفظه راه یابد. محفظه‌ی ماشین لباسشویی شروع به پر شدن از آب می‌کند. در لباسشویی‌های جدید، حین این فرآیند محفظه می‌چرخد تا لباس‌ها خیس شده و آب را جذب کنند تا ماشین لباسشویی به سطح پر شدن برسد. زمان پر شدن بسته به مدل ماشین لباسشویی، فشار آب، مقدار لباس‌ها و این که لباس‌ها چقدر جذب کننده‌ آب باشند و… می‌تواند متفاوت باشد.
زمانی که آب در قسمت پایین دیگ قرار گرفت توسط هیتر که آن هم در پایین دیگ تعبیه شده است، گرم می شود. پس از آنکه دمای آب به مقدار مناسب رسید دستگاه به وسیله یک نیروی چرخشی که توسط موتور ماشین لباسشویی ایجاد می شود با چرخش های ساعتگرد و پادساعتگرد، موجب شستشوی کامل لباسها می شود. توجه داشته باشید که در ماشین لباسشویی فنرهایی تعبیه شده است که وظیفه متعادل کردن دستگاه از بالا و پایین را برعهده دارند. وجود این فنرها موجب می‌شود که در هنگام چرخش ماشین لباسشویی تکان نخورد.

مطلب پیشنهادی :راهنمای خرید ماشین لباسشویی

چرخه آبگیری (آبکشی)
هنگامی که مرحله‌ شستن به پایان رسید، لباس‌ها باید آبکشی شده و شوینده‌ها از آن‌ها خارج گردند. به محض اتمام چرخه شستشو، تایمر به پمپ تخلیه فرمان تخلیه آب را می‌دهد و پمپ شروع به کار می‌کند تا آب و کف را خارج کرده و سپس ماشین از آب تمیز سرد پر می‌شود تا لباس‌ها را آبکشی کند. پس از تخلیه کامل آب و شوینده‌ها، برق پمپ قطع می شود و پمپ خاموش می شود. بسته به پارامترهایی که توسط سازنده قرار داده شده و برنامه‌ای که شما انتخاب می‌کنید، لباس‌ها در آب سرد برای مدتی مشخص به هم می‌خورند.

چرخه چرخش
پس از این که آبکشی به پایان رسید، ماشین لباسشویی شروع به چرخش می‌کند. این فرآیند یعنی ماشین باید تلاش کند تا لباس‌ها را به بهترین حالتی که می‌تواند مرتب کند تا توزیع آن‌ها در محفظه یکسان باشد و از ناتعادلی جلوگیری شود. این موضوع بسیار مهم است زیرا در سرعت‌های بالا (بیش از ۱۰۰۰ دور بر دقیقه) هرگونه عدم تعادل می‌تواند منجر به لرزش بیش از حد و آسیب به ماشین لباسشویی شود. در نظر داشته باشید که سرعت چرخش بیشتر توسط برنامه‌ای که شما انتخاب می‌کنید تعیین می‌شود.
در نهایت، هنگامی که ماشین لباسشویی در حال چرخش است، پمپ خشک‌کن یا پمپ تخلیه روشن می‌شود تا آب خارج شده از لباس‌ها را تخلیه کند.

میکروسوئیچ لباسشویی :

میکروسوئیچ یک قفل ایمنی است تا در حین کار درب لباسشویی باز نشود. دسترسی بچه ها به ماشین لباسشویی امکان انجام این عمل را افزایش میدهد. باز شدن درب در لحظاتی که ماشین مشغول آبگیری از لباسهای شسته شده است (دور تند) فوق العاده خطرناک است. به همین دلیل فاز را پس از کلید به میکروسوئیچ می دهند. در صورت بسته شدن درب به طور کامل و با فشار زبانه قفل به محور میکروسوئیچ ، کنتاکتهای داخل آن به یکدیگر متصل شده و فاز از میکروسوییچ به سمت سایر اجزاء الکتریکی مدار خارج خواهد شد.

تست میکروسوئیچ
ابتدا درپوش فوقانی ماشین را جدا ساخته و سپس سیم های مربوطه به میکروسوییچ را در مدار بیابید. این عمل با پیدا کردن دو سیمی که پشت درب ماشین قرار دارد به سادگی امکان پذیر است. اگر درب ماشین باز باشد ، به هنگام ارتباط دو سیم میکروسوییچ به آومتر (۱×R) عقربه برروی بی نهایت خواهد ایستاد و در صورت بسته شدن درب (به طور کامل) عقربه حرکت کرده و بر روی صفر متوقف می شود.

اگر با بسته شدن درب عقربه اهم متر حرکت نکرد ، یا میکرو سوییچ خراب است یا درب ماشین خوب بسته نمی شود که تشخیص درست عیب نیازمند خارج ساختن میکروسوییچ از کنار درب ماشین است. معمولا می توان عیوب ساده میکروسوئیچ را رفع نمود و در غیر این صورت تعویض آن الزامی است.

میکروسوئیچ مغناطیسی درب (اینترلاک)
در مبحث میکروسوییچ به این نکته اشاره شد که در صورت باز شدن درب ، میکروسوئیچ مانع ادامه کار ماشین شده و برق مدار قطع خواهد شد اما باز شدن درب و ریختن آب و مواد شوینده به خارج از ماشین مشکلات جدیدی را به همراه خواهد داشت. از این رو طراحان ماشینهای لباسشویی علاوه بر میکروسوییچ ، مدار را مجهز به قفل مغناطیسی می سازند. با بسته شدن درب به طور کامل ، کلید میکروسوییچ بسته شده و به سایر اجزاء اجازه فعالیت می دهد.

با استارت ماشین ، مغناطیس به وجود آمده در سیم پیچی قفل ، زبانه فلزی درب را جذب نموده و مانع باز شدن آن در طول کار ماشین می شود. وارد کردن فشار به منظور باز کردن درب ، موجب شکستن قفل می شود. در ماشینهایی که مجهز به قفل مغناطیسی هستند (مانند ارج و بایا تک) ، نمی توان بلافاصله پس از خاموش شدن ماشین لباسشویی درب را باز نمود. بلکه می بایست حداقل به مدت ۲ دقیقه صبر کنید تا میدان مغناطیسی داخل سیم پیچی قدری ضعیف شود. پس از آن نسبت به باز کردن درب ماشین اقدام کنید.

طرز کار شیر برقی پنوماتیک

عمل ورود آب به داخل ماشین توسط شیر برقی و با استفاده از اصول اولیه عملکرد رله های مغناطیسی انجام می شود. با اتصال برق به بوبین شیر برقی ، در داخل آن مغناطیس به وجود آمده ، اهرم فلزی را به سمت داخل خود جذب و با این عمل ، لاستیک سر اهرم از منفذ شیطانک جدا می شود. آب از مسیر ورود ، داخل شیر برقی و پس از آن به سمت جاپودری هدایت می شود.

عبور آب از شیر برقی مادامی که برق سیم پیچ قطع نشده است ادامه خواهد داشت ولی با قطع برق (که توسط عمل کلید داخل هیدرواستات انجام می شود) و با فشار فنر پشت اهرم فلزی ، لاستیک سر اهرم ، منفذ وسط شیطانک را مسدود نموده و تنفس شیر برقی قطع می شود. به همین دلیل آب مجدداً در پشت شیر برقی متوقف شده و در انتظار اتصال مجدد برق به سیم پیچ شیرالکتریکی خواهد ماند.

هیدروستات لباسشویی

ارتفاع آب در شیلنگ تخلیه ، مخزن و شیلنگ هوای هیدوراستات همزمان بالا آمده و هوای بین پرده دیافراگم هیدرواستات و سطح آب مرتبا متراکم می شود تا بدانجا که هوای متراکم شده قدرت به عقب راندن پرده دیافراگم را به دست خواهد آورد. با حرکت دیافراگم به سمت عقب ، اتصال کنتاکت مشترک و کنتاکت مربوط به شیر برقی قطع و به کنتاکت غیر مشترک بعدی متصل خواهد شد. به عبارت دیگر فاز از شیر الکتریکی جدا و به بوبین موتور تایمر یا برد الکتریکی متصل می شود تا با حرکت توپی تایمر ، سایر مراحل به انجام وظایف از پیش طراحی شده خود بپردازند.

بر روی بدنه هیدرواسات یک پیچ دیده می شود که توسط کارخانه سازنده بر روی آن رنگ ریخته شده است. لازم است بدانید ، پیچ مذکور در واقع تعیین کننده زمان عملکرد کلید داخل هیدرواستات بوده و در صورت چرخاندن پیچ و خارج نمودن آن از وضعیت فعلی ، بدون شک ارتفاع آب درون مخزن تغییر خواهد نمود.

زهتاب سرویس نمایندگی مجاز تعمیرات لباسشویی در کرمانشاه و سنندج جهت درخواست تعمیرات با شماره ۰۸۳۳۸۲۲۰۰۰۱ تماس حاصل فرمایید

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

Hello!

زهتاب سرویس نمایندگی مجاز تعمیرات لوازم خانگی

ارتباط مستقیم با :

zehtabservice@gmail.com
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟